Welkom bij Next Gen Driver
Welkom bij Next Gen Driver

dé portaalwebsite voor nieuwe & huidige chauffeurs

Over Next Gen Driver

Het project ‘Chauffeur 4.0’ van VIL en UHasselt heeft geleid tot de ontwikkeling van het Next Gen Driver platform en de Perfect Driver-app. Doel van het project is het beroep van vrachtwagenchauffeur op een positieve manier in de kijker zetten. De transportsector kampt met een acuut tekort aan chauffeurs en dat probleem zal de komende jaren alleen maar groter worden doordat heel wat actieve chauffeurs op pensioen zullen gaan. Het is dan ook belangrijk om nieuwkomers te overtuigen om in de sector te stappen en aan de slag te gaan als professioneel chauffeur.

Daarnaast moet er ook aandacht besteed worden aan het behoud van de reeds actieve chauffeurs. Het is voor de sector van levensbelang dat deze ervaren chauffeurs aan de slag blijven. Gepassioneerde chauffeurs zijn goud waard!

Next Gen Driver is op zoek gegaan naar tools die transportbedrijven kunnen helpen bij het aantrekken van nieuwe chauffeurs en bij het behoud van reeds actieve chauffeurs. Er wordt voluit ingezet op communicatie en opleiding, twee essentiële pijlers in een daadkrachtige aanpak van het chauffeurstekort.

Zin in een job als chauffeur? Ontdek hoe het leven van een professionele chauffeur er echt uitziet!

Lees meer

Echte chauffeurs aan het woord

Dana (Xwift): “Ik zit goed waar ik nu zit.”

Vader en zoon Frederic & Gregory rijden vol vuur voor Trafuco: ” Het zit in ons bloed.”

Vital is in opleiding bij Transport Michiels