Perfect Driver app

Als chauffeur zit je dan wel alleen aan het stuur van jouw vrachtwagen, echt alleen ben je nooit! Je hebt uiteraard regelmatig contact met de collega’s van de planning en je komt al eens een collega chauffeur tegen onderweg, maar ook jouw werkgever wil graag weten hoe het met jou gaat. De tijd dat werknemer en werkgever maar een of twee keer per jaar samen aan tafel gaan zitten voor een evaluatie- of functioneringsgesprek is gelukkig al lang verleden tijd!

Opgelet: je kan maar eenmaal aanmelden per e-mailadres. Na aanmelding ontvang je een e-mail met een link om de Perfect Driver app te installeren op jouw smartphone. De link in de e-mail blijft bruikbaar, bijvoorbeeld om de app op een later tijdstip opnieuw te installeren. Bewaar deze e-mail dus goed.

Communicatie

Dankzij de Perfect Driver app op jouw smartphone staan jullie met elkaar in contact via enkele gestandaardiseerde, korte vragenlijsten die peilen naar het welzijn van de chauffeur. Zo kunnen bedrijven alle chauffeurs op dezelfde manier bevragen en gericht handelen indien nodig.

Lees meer over de Perfect Driver app als communicatietool
Er zijn momenteel vragenlijsten beschikbaar in de app die focussen op 5 thema’s die interessant zijn om de relatie tussen het bedrijf en de chauffeur te versterken en te identificeren welke moeilijkheden de chauffeur ondervindt.

– Algemeen welbevinden van de chauffeur
– Werkbelasting
– Stress
– Slaperigheid & behoefte aan rust
– Coping strategies (de manier waarop je met bepaalde zaken omgaat)

Het invullen van de vragenlijsten vraagt weinig tijd. Push-meldingen via de smartphone moeten de chauffeurs motiveren om de korte vragenlijsten in te vullen.

Opleiding

Daarnaast is de Perfect Driver app ook een opleidingstool. Je kan er terecht voor korte lesmodules over een brede waaier aan onderwerpen. Elke ‘microlearning’ module gaat over een specifiek thema, van gezondheid over EHBO tot omgaan met risico’s op de weg.

Lees meer over de Perfect Driver app als opleidingstool

Momenteel zijn er lesmodules beschikbaar over gevaren, afstand houden en voeding. Deze modules hebben elk een doorlooptijd van ongeveer 5 minuten en zijn beschikbaar in de gratis app. Het gebruik van de lesmodules is erg eenvoudig en laagdrempelig, je kan eigenlijk niets fout doen. Dus ben je een held op de weg maar minder vertrouwd met smartphone apps? Geen nood, de Perfect Driver app is zo gebruiksvriendelijk dat je er snel mee aan de slag kunt.

Bedrijven die de app aankopen kunnen gebruik maken van het dashboard om de prestaties van de chauffeurs op te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om de smartphone app te personaliseren met het bedrijfslogo en/of de bedrijfskleuren en er kunnen tegen betaling ook modules over bijkomende thema’s ontwikkeld worden. Een waaier aan mogelijkheden dus!

Interesse in de app voor gebruik in jouw bedrijf?

Nood aan bijkomende thema’s in de app? Aarzel niet en contacteer UHasselt.