Marc: “Ik heb de job thuis met de paplepel meegekregen.”

Marc Van Belleghem gaat in 2025 met pensioen, maar in de resterende jaren zal Marc nog met evenveel trots en vakkennis aan het stuur zitten van zijn vrachtwagen.

Hoe ben je als chauffeur begonnen?

Ik werk intussen al 40 jaar als chauffeur in transport. Ik werk momenteel bij de firma Snel G. Transport en ga de komende jaren nog voluit voor ik met pensioen ga.

Waarom ben je chauffeur geworden?

Ik heb de job thuis met de paplepel meegekregen. Mijn vader was chauffeur en als kind reed ik vaak mee. We waren thuis met 5 kinderen en we vochten soms om met hem te mogen meerijden. Ik vond dat zo leuk dat ik zelf voor mijn rijbewijs gegaan ben van zodra het kon. En ik doe het nog steeds even graag.

Welke doelstellingen stel jij voor jezelf als chauffeur?

Ik probeer vooral om geen of zo weinig mogelijk schadegevallen te hebben.